{verbális kegyetlenségeim tárlata}

{lets kill ourselves} and don't be international

Tuesday, November 29, 2005

The beginning

{Szóval megint akciódús volt a délután. Nem olyan régen épp kint űztem a sportot a városligetben Gáborral, mikor megpillantottunk 4-5 13-15 éves forma srácot, akik vmi műemlék-formájú-ismeretlen-eredetű-tárgyra fújták a tagjüket. Hallottuk ahogy zörögnek a festékesflakonokkal, és akkor már gondultuk megnézzük, hogy mit is csinálnak a skacok. Elindultunk feléjük, mire ők gyorsan összepakoltak, és úgy tettek, mintha mi sem történt volna, elbattyogva az ellentétes irányba. Mikor láttuk, hogy arrébb mentek, elindultunk utánuk, és láttuk, hogy igenigen kezdő és béna graffiti-masterekkel van dolgunk, mivel a tagjük abba a kategóriába tartozott, amit igazából bárki meg tud csinálni. Egyenes vonalakból összeállított semmi. Szétfolyt betűk, friss festékszag.

Na ekkor tárcsáztuk a rendőrséget, ahol röpke 2 perc után már kapcsolták is a diszpécsert. Neki elmondtuk mi a problémánk, és közölte, hogy akkor arra küldenek egy járőr, aki majd intézkedikt.

Dolgunk végeztével hazafelé vettük az irányt, de útközben megláttuk a skacokat újfent, meg a rendőröket is, akik sajna rossz felé vették az irányt. Na akkor gyorsan megint felhívtuk a zsarukat, mondtuk az új koordinátákat, és mostmár követtük a tetteseket. Aztán kis idő múlva meg is érkezett a rendőrautó, kiszáltak belőle a fakabátok és elkapták a bandát. Volt motozás meg minden, mi pedig a jól végzett munka örömével indulhattunk haza. Dinamikus duónk gátat szabott a bűn terjedésének. Lépteink nyoma beleveszett a lenyugvó nap sugarába.

Pár órával később megint felhívott minket a BPPD, és megköszönték állhatatos erőfeszítéseinket. Elmondták, hogy a srácok mindent bevallottak, és még a többi helyet is megmutatták, ahol rongáltak. Szóval rosszfiúk...itt az idő...kezdődik...}

0 Comments:

Post a Comment

<< Home